onsdag 16. april 2008

Og sånn går no dagan...

Det var vel i forgårs kveld at jeg erklærte at jeg skulle gå og lage et kort... Det skulle, etter planen, gå ganske så fort & greit, ettersom jeg hadde en hel og fullstendig plan i mitt hode. Jeg skulle bruke Claudias "Double Pocket Card" til konfirmasjonskort, for nå skjønner jeg jo veldig godt hvordan de kortene lages, det er jo så enkelt at ;) Og til ære for Claudia, som har klart å tenke ut dette, skal jeg knote ned litt av teksten på engelsk også.
Claudia, it really impresses me that you've been able to figure out how a piece of paper can be folded to turn out to be a card like this. And just to honour you for this, I'll write a bit of the text in English :)

Jeg visste akkurat hvilket papir jeg skulle bruke også, for jeg har nemlig falt fullstendig pladask for den nye serien fra My Mind's Eye som heter 29th Street Market. Det var Turid på Penelope som viste meg den. "No må du sjå på herran!" sa hun en dag jeg kom inn i butikken i et helt annet ærend. Jeg skulle ikke kjøpe mønsterpapir. Jeg har nemlig innkjøpsstopp på mønsterpapir. Men jeg måtte jo se, ettersom hun insisterte. Og siden har jeg ikke gjort annet. De traff meg midt i magen, og dere vil få se en hel del kort og kreasjoner med disse papirene framover. Skisseboka mi er full.
Men så var det disse konfirmasjonskortene da... Brettingen gikk over all forventning. Baksiden ble bakside og framsiden ble som den skulle være. Åpent ble det også. Så da skulle det bare være å montere stempel og dekorere innsiden. Stopp. Bom stopp. Jeg fikk ingen ting til å stemme. Kuttet papir. Nei. Flyttet papir. Nei. Byttet papir. Nei. Til slutt la jeg alt papiret vekk, og tok fram stempelplata fra See D's, og der satt det som det skulle. Så nå skal dere få se hvordan de ble, to av dem. De er begge laget til gutter. Jeg har brukt to ulike mønsterpapir som passer sammen på disse, og skåret papiret til kortene i str. 23 x 30 cm. Da kunne jeg nemlig bruke det papiret som ble til overs fra det ene som tag på det andre.

At these cards I've used two different papers from My Mind's Eye new pattern papers called 29th Street Market. I cut the papers for the cards 23x30 cm, which gave me a piece at 7,5 cm left to use for a tag.
Det første mønsterpapiret ser sånn ut på den ene siden...

The first pattern paper looks like this at one side...


... og dette er baksiden. Av papiret, altså. Tag'en er laget av den stripa som ble til overs...
... and like this at the other. The tag is made of the piece which was left over from the pattern paper below.

... fra dette papiret...

... som ser sånn ut på den andre siden. Og scroller dere litt opp nå, ser dere at denne tag'en er laget av det mønsterpapiret jeg brukte i det første.

Hvis dere ser på Claudias tutorial, vil dere se at jeg har brettet den siste biten fram i stedet for bak. Det var fordi jeg ville ha lommene inni kortet.

If you study Claudia's tutorial, you will see that I have folded the last piece towards me. I did this because I wanted the pockets to be inside the card.

Dermed ble det akkurat som jeg liker det. Jeg kan putte en pengegave i den bakerste lomma, diskrét plassert bak en tag med noen ord på. Jeg liker nemlig å gi noen ord med på vegen også. Det skal ikke bare være å røske ut penger fra kortene. På disse har jeg skrevet noen ord av en dame ved navn Sylvia Ashton-Warner, som jeg syntes passet både til stempelet på forsiden og til selve konfirmasjonsdagen.

Dette kommer til å bli årets konfirmasjonskort fra mine hender. Ingen tvil. Så nå skal jeg ned på Penelope og finne jentepapir *hihi* Innkjøpsstopp? Særlig. Og sånn går no dagan...

10 kommentarer:

Heidi sa...

Oj så flott Hanne. Virkelig nydelig. Og de papirene .....sukk.......skjønner at du bare måtte ha noen slike ja. det er merkelig det der med mønsterpapir. Jeg bestemmer meg stadig for IKKE å kjøpe flere på leeeeenge. Har jo allerede massevis med mønsterpapir stående i flott eske, sortert etter farge og greier! Men det er noe som skjer når jeg kommer inn i disse fantastiske butikkene som har slike fantastiske papirer........ det er akkurat som om papirene roper på meg og trygler meg om å ta de med hjem. Og av en eller annen grunn så klarer jeg liksom ikke å lukke ørene for de ropene der! Så slik kommer det stadig noen nye ark nedi kassen min. Og det verste er at jeg har jo nesten ikke hjerte til å bruke de heller, de er jo så vakre der de ligger!!!!!!!

Sporet visst helt av her - men det jeg ville si Hannemoren er at du er fantastisk flink med det du gjør. Heldige konfirmanter som får disse kortene her ja. Gleder meg til å sejentevariantene.

Nattaklem fra Heidi

Claudia sa...

wow hanne.
thats sooo kind of you to mention my blog so many times.
i will remember this and do the same for you.

your card is stunning and i know lots of girls need to see your work.
give me a few days .. i will do something special for you

ANGELO sa...

Åååhh, så nydelig igjen, Hanne! Jeg blir helt målløs av beundring! Skulle virkelig ønske jeg hadde dine kreative evner, altså! Og du skriver jo så levende når du beskriver hvordan du har gått fram for å lage de forskjellige kreasjonene dine. Herlig! Jeg blir i skikkelig godt humør når jeg besøker bloggen din :) !!!

Ha en fin dag videre! Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min, forresten. Ble i godt humør av det også!!!

Klem fra meg :)

EvaD sa...

Dette er mitt første besøk på bloggen din, og jeg må si at jeg fikk litt av hvert å beundre :D

Kanonflotte kort med pengelomme! Den ideen skal jeg jammen meg "adoptere" :) Tusen takk for flott inspirasjon!

Og ja, jeg må nok inn igjen og kikke på denne flotte bloggen :D

Marte sa...

Kjære Hanne!

Du er så herlig! Tusen ganger takk for den UTROLIG koselige overraskelsen som kom til meg i posten i går.. Jeg ble helt rørt - jeg sippet faktisk sånn at Ronny forventer at jeg får mensen en av de nærmeste dagene. Haha.

Jeg pakket den opp, og viste den, stum av beundring, til han.. Det eneste jeg sa var "Nå passer det godt å fri".. Så så det ut som han var på vei, så da lo jeg det vekk for jeg visste hvor shabby jeg så ut i joggedressen min tullet inn i dynen... Haha.. huff!

Sååå, om gaven hjalp på giftesyken - det vet jeg ikke.. Men den var utrolig flott, og så personlig! Du varmer mitt hjerte!
(Får jeg vise den frem i bloggen min?)

Også, ang. de stemplene.. Jeg tar gjerne noen H&S stempler, har aldri prøvd dem.. Har liksom slått meg til ro med Magnolia.. Men jeg prøver gjerne!!

Hvilke motiv ville du ha? Var det sånn at du hadde noen ønsker? :)

Jeg blir så glad av deg, din blogg og alt du gjør.

Godklem fra meg

Marte sa...

Ja,det synes jeg jo absolutt den gjør!

Esken den kom i var jo også helt nydelig, kan jeg spørre om det finnes noen oppskrift på den? :)

Jeg setter meg ned å stempler litt til deg, jeg - så får du ta det du får :P hehe

Jorunn sa...

Wow Hanne!!!
Så masse sepnnande som har skjedd i bloggen din i det siste!!! Beklager at eg har vært litt fraværandes, men all mi tid har gått med til det #%"=)¤#)%/ virus-greiene!!

Men så masse lekre kort og så stilig med det gamle hjørnet ditt også! wow!!!

Eg syntes du fekk til nyydelige kort med den bretteteknikken og dei mannebeina! Herlige gutte-konfirmasjonskort!

Så stilig det krympe landet litt kortet var, både på innsiden og på utsida, og tenk om vi faktisk kunne ha gjort dte i ny og ne også då...!!!

Ha en strålende dag, så blir det ikkje så lenge til neste gang eg stikker innom!!

klem,
jorunn

Heidi sa...

Hei vennen!
Du har fått en pris av meg!

Kjempeklem fra Heidi

Marte sa...

Det går helt fint, jeg kjøpte en ny tube av den tålmodigheten just i går! :)

I dag kommer min kjære mamma for å lage kort med meg! Det har jeg gledet meg til helt siden vi avtalte.. Hun bor 15 minutter unna,og var her å laget kort både lørdag og søndag - men allikevel... Det blir bare oss jentene hjemme,og jeg skal til å lage middag.. Det kiler nesten i magen.. Haha... (også måtte jeg bare fortelle det til noen) :P

Ha en fin kveld med hva du skulle gjøre, ta vare på deg selv :)

Captain Crafter sa...

Fantastic job! I love these cards.