mandag 14. april 2008

Noe gammelt

Så var det jammen mandag igjen. Hvor blir helgene av? Jeg fikk et morsomt spørsmål i bloggen min på lørdagskvelden; Marte lurte på om det var sosialt eller usosialt å blogge på en lørdagskveld? Jeg fikk ikke svart da, men gjør det nå. Jeg vil si "tja." For uansett hvem man er sosial sammen med, er det noen man er usosial med.

I dag har jeg gjort ferdig en hel del som ikke kan vises fram her inne. Ikke ennå, i hvert fall. Så da viser jeg dere noe annet i stedet. Jeg fikk faktisk ryddet og ordnet nede i helga, blant annet fikk jeg endelig hengt opp noen nye tilskudd til veggen med gamle bilder. Den er ikke mye systematisk, men litt sjarmerende likevel :)


Smal vegg med plass til noen gamle tingsaker fra tidligere slekter. Den gamle kista var brudekista til Karls oldemor. Oppå lokket ligger et teppe jeg sydde før kortene tok meg :) Og rett over hylla, til venstre, henger et titteskap...
... og inni henger denne dukkekjolen! Den lå bortgjemt i en pose, men jeg synes den er finere på veggen. Sannsynligvis har den tilhørt Karls farmor. Har aldri sett noe lignende, jeg.

Et av de siste tilskuddene på veggen. Min mormor var eldst av ni søsken, og her er hun sammen med de to eldste. Se, så preget de er av stundens alvor...

På baksiden av dette bildet står dette stempelet - en morsom sak! Se på adressen - det var ikke mange gatenavn i Harstad da dette bildet ble tatt :)

Og når jeg likevel holder på, tar jeg med veggen vis-a-vis. Der henger det nemlig en pryd av en kjole, som tilhørte min mormor. Lilla taft med sorte detaljer i fløyel. Altfor fin til å henge i et skap, og på denne murveggen, ved siden av kakkelovnen, kommer den fint til sin rett.

Da mamma kom ned til jul, hadde hun funnet veska som mormor brukte til denne kjolen, så nå henger den der også.

Oppi veska hadde mamma puttet noe av det mormor brukte mye; et brodert brille-etui og portemoné sammen med et lommetørkle. Og det er nesten synd dere ikke kan kjenne lukten ;)
Med dette lille gløttet inn i mitt hus og min familiehistorie ønsker jeg dere en flotters uke!
Nå skal jeg lage et kort (surprise!)

11 kommentarer:

Heidi sa...

Så utrolig koselig det var å se dette Hanne. Jeg elsker sånne gamle ting og minner.Og du hadde fått det så fint utstilt. Den dukkekjolen var bare helt vidunderlig. Selv holder jeg på med et stort dukkehus hvor jeg har samlet alskens saker og ting inni. Når det en gang blir helt ferdig skal jeg ta å legge ut bilde av det.

Gleder meg til å se kortet du lager!

klem fra Heidi

Solveig sa...

Så flott med gamle ting,fint en passer på slikt!
Skjønn dukkekjole.
Bare link du,koselig det. Da linker jeg til deg!
Ha en fin kveld!

Marte sa...

Jeg drømte meg bort i gamle bilder, kjoler og minner. Og vettu - jeg kjente lukten! :) Fantastisk herlig med så mye hyggelig på veggen, bildet av din mormor med sine 2 eldste søsken var bare så skjønt. Scann det inn, så lager jeg en pute til deg! :D Har sydd på flere bilder på putene mine, det er så koselig! :)

Kakkelovnen din er forresten helt nydelig. Jeg trenger et hus så jeg kan ha plass til en tilsvarende. Jeg hadde nok blitt usosial med hele verden om jeg hadde hatt en sånn å sitte fremfor å titte på.. :)

Marte sa...

Ps: Jeg gleder meg til onsdag!

ANGELO sa...

Oj, så koselig dette så ut, da. Så herlig det må være å kunne henge opp slike flotte, gamle bilder og ting. Den dukkekjolen er jo bare helt skjønn. Tenk på den jobben det er lagt inn i den, da. Så fint at du tar vare på alle disse minnene!!

Ha en superduper dag!

Klem fra meg.

petra/paradise sa...

TAck snälla rara du för gratulationen!!! *glad*
Vilka söta ord!! *ler*
Många goa kramar Petra

Lene's stempelhjørne sa...

WOW..for en samling av flotte, gamle ting du har...:-)

Kortene dine er en fryd for øyet..nydelige alle som en...

Klem

Marte sa...

Tusen takk for det kjære deg! :) Det var da hyggelig.

Må sies at dette er første gang jeg prøver meg på noe lignende, og jeg er en smule utålmodig. Har dog bestemt meg for å sette meg ned i morgen og gjøre meg litt mer flid med knappene... :)

Hvordan har du det i dag?

Godklem fra meg

Gunhild sa...

Utrolig inspirerende å få se disse bildene! Så hyggelig å ta vare på alle minnene på en så fin måte :)

Ha en fin uke!
Klem fra Gunhild

Marte sa...

Kjøttkake på gaffel og rødvin hørtes koselig ut! :)

Jeg spiller yatzy i sengen, i håp om å bli litt trøtt :P Hadde håpet på å våkne i morgen med en kjempe husvask-lyst.. Får se om husarbeidsgudene er på min side.. :)

Sov godt Hanne!

Nattaklem fra meg

Laila sa...

Så nydelige kort! Smart å brette så lommene kom inni kortet. Imponert over veggen med alle tingsakene... er det egentlig mulig å henge opp sånne ting systematisk? Syns det var nydelig jeg!
Blir spennende å se kortet du jobber med:)
Solfylt, vårlig hilsen fra sunnmøre