lørdag 19. april 2008

Helgekos

Jeg har tre tantebarn. Jeg er så heldig å ha dem i nærheten. Så når brorsan og fru får timeplanen sin litt for full, er tantebarna velkommen hit. Denne helga kom de to yngste på overnatting fra fredag til lørdag. Hurra.
This weekend my youngest nephew and my niese came to our house to spend a night and and day while their parents were busy. Hurray!

Sivert Sønn kokte havregrynsgrøt (!) til Jakob Nevø, mens de lette etter Willy :)
My son Sivert was cooking porridge (it was his own idea!) for his cousin Jakob, while they were looking for Willy :)

Mye av tiden gikk med til kortlaging ;) Marie Niese skal gjennomføre et prosjekt i 4H, og hun har valgt "kortlaging" som tema. Jeg ble spurt om å være veileder for henne i dette prosjektet, og var ikke direkte tung å be... På spørsmål om det var noe hun hadde spesielt lyst til å gjøre, kom svaret prompte: "Stemple!" Og ettersom dette er et prosjekt, gikk vi grundig til verks. Jeg ville lære henne å male med Distress Ink og vannpensel, og vi laget fargepalett på et isbokslokk før hun laget fargekart. Her sitter hun og prøver litt.

My niece Marie has a project going on in a leasure organisation she's a member of, and she has chosen card crafting. I'm going to be a guide for her in this project, and when I asked her if there was anything special she wanted to do, she answered "stamping!" immediately. So this weekend I tried to learn her how to paint with Distress Ink and a waterbrush.


Skomakerens sønn går uten sko... Det er lenge siden Inga Datter ble interessert i kortlaging, men hun har aldri fått noen ordentlig "innføring" i maling med blekk. For hun bor jo her!? En aldri så liten tankevekker, men hun trivdes i hvert fall med blekk og pensel og HS-stempler!

My daughter Inga has been making cards for some time, but I've never learned her this kind of painting properly. She's living her, you know ;) Anyway, she enjoyed using some of the hÄnglar stamps for colouring.

"Kainn itj æ å få fargelegg et sånt stempel?"
Jakob fikk velge motiv, og satte seg ned med akvarellblyanter og dyp konsentrasjon.

My youngest nephew Jakob also wanted to do some colouring, and he used water-colour pencils for the stamp he chose.

Han ville gjerne lage et bilde, så jeg fant en gammel ramme fra ikea og monterte stempelet hans inni, på brun og blå Bazzill samt selvvalgt mønsterpapir (æ trur det passe best med edderkoppa her)


Made by Jakob, 6 years old. Tantens objektive mening er at det er knallfint :)

Jentene fikk aldri ferdig noe kort... men de fikk fargelagt mange stempler! Og det kommer jo dager etter disse. God søndag til dere alle! Nyt våren!

The girls never finished any card, but they have been doing a lot of colouring! And fortunately there will be more days to come. Have a nice Sunday, and enjoy the spring time!

11 kommentarer:

Camilla sa...

Hei! Så koselig dere har det, du får hele familien interessert i kortlaging!! Så morsomt at du fant meg via Miami, jeg liker meg der;)hehe.. Bloggen din er fantastisk, så mange flotte kort!! Jeg ser du er lærervikar du også, da har vi samme skjebne. Men nå i vår fikk jeg vite at fra høsten av har jeg endelig fast stilling!! Hurra:) Jeg har hatt etårsvikariater, så det er ikke så ille, men alltid fint å slippe ny søknadsrunde hver vår:) Linker deg også, for her kommer jeg tilbake! Klem, Camilla

ANGELO sa...

Hei på deg, Hannemor! Jeg er bare helt superimponert over deg og alt du får gjort altså! Så koselig det må være for barna og tantebarna som som har deg til å lære dem forskjellige ting. Og så koselig for deg som har barn og tantebarn som er interessert i det du gjør!!

Her skinner solen og livet er superherlig. Jeg blir så glad når våren kommer med slike dager som dette! Man kan se at alt vokser fra dag til dag. Det blir grønnere og frodigere rundt oss hele tiden nå.

Ulempen med solen er at den skinner gjennom vinduene og avslører at det ikke er helt rent i heimen. Sukk! Bikkja har laget skikkelige snute og potemerker på stuedøren og vinduet ved siden av. Jeg får vel sette av litt tid til å vaske vinduer og tørke støv snart :) Men ikke akkurat nå... Nå vil jeg bare nyte solen, litt til!

Ha en superduper dag på Steinkjer! (Har jeg forresten noen gang fortalt deg at jeg er utvandret skogning?)

Klem fra meg :)

Stjerneglimt sa...

Hei!
Ingenting gir så mye som å gjøre noe SAMMEN med barn =0)
Fortsatt fin søndag!

Lim sa...

Hi Hanne,
I love it!. That's so cool.
I can't believe that we only has 6 years old. WOW!! So talented.

Bunny-Zoe's Blog sa...

Wow Hanne, Jakob's colouring is fantastic! The children looked like they were having lots of fun. My children are 8 and 3 and love me to stamp images for them too. My 8 year old has asked when she can have her own blog! Hugs, Nikki x

ANGELO sa...

God kveld, kjære :) Jeg takker for hyggelig hilsen igjen, og er så fornøyd over at du hilste Skogn fra meg! Jeg skal oppover en snartur i juni, men er litt sur over at jeg ikke får tid til å dra til Steinkjer. (Det blir nemlig opp på fredag og ned på søndag og 70-årsfeiring på lørdag.)Jeg "dør" etter å se på den papirbutikken som har dukket opp der. Det høres ut som om det er en butikk som er verdt et besøk :)

Vel, da får du ha en fin søndagskveld. Håper du finner mye fint i nettbutikken min :)

Klem fra Kristin :)

Heidi sa...

Hei Hanne.

Er det mulig å adoptere deg som tante tror du?

Fantastiske bilder og den lille gutten der - han har talent altså-jeg er mektig imponert!

Nattaklem fra Heidi (som har hatt dundrehode hele helgen :0( og som bør finne senga nå )

Heidi sa...

Heisann!

Det er nok fargeblyanter ja. Og de er helt fabelaktige. Om du går inn og ser på dette

http://www.youtube.com/watch?v=WCCo9799dWo&feature=related

Så er det en fin liten snutt der om disse fargene. De er fantastisk fine å jobbe med iallefall selv om jeg nok trenger litt mere trening da! Og nå har jeg jo fantastiske 120 farger å velge mellom. Gleder meg til å prøve de ut mer.

Nå skal jeg ut i solen og grille middag til mann og barn.

Solskinnsklem fra Heidi

Claudia sa...

oh my word. these pictures are precious!!!
your children are very cute. i love the boy who is holding proud his card. tell him he did fantastic and i love this card very much!

Anonym sa...

Hei og hopp,
mora syns også at tanta er topp.
Det er godt at noen har tid
til å pusle og gjøre seg flid,
og ta seg av mine små
som elsker å kvalitetstid få..

ja ja... Inger

Anita Hagen sa...

Ååååå fy søren så koselig dere har hatt et. Ble helt på gråten her jeg. Så sjarmerende og herlig.

Klem Anita