mandag 21. april 2008

Et lite hverdagseventyr

En dag for ikke så altfor lenge siden ringte Turid Hamar til Hanne og spurte om hun kunne lage noen invitasjoner til henne? Turid Hamar fyller nemlig 50 år til høsten, og nå ville hun invitere søskenbarna sine til feiring med hu og hei og hopp. Og selv om det er lenge til høsten, måtte hun få sendt ut invitasjonene nå. "Ja," sa Hanne, snill som hun er, "det kan jeg nok hjelpe deg med, men de må bli enkle, for jeg har mye å gjøre." Hanne tenkte og tenkte, men hvor mye hun enn grublet og spekulerte, fant hun ikke ut av hvordan hun skulle gjøre dette. Da gikk Hanne til Turid Penelope. Hanne fortalte om all grublingen og spekuleringen, og Turid Penelope visste råd. Hun forsvant på rommet bak butikken sin, det som på fotballspråket kalles bakrommet, og da hun kom frem igjen, holdt hun et kort i hånden. "Kanskje du kan bruke dette?" sa hun. Og det kunne Hanne. Glad og lykkelig kjøpte hun papirer fra MME, og disse har du sikkert lest om før. Så dro hun hjem og kuttet alle arkene i to før hun brettet dem i tre. Så skar hun bort litt av biten til høyre før hun brettet den inn og limte den fast i bunnen og på den venstre kanten. Da skjedde det vidunderlige at det ble en lomme på kortets høyre side, som det gikk an å putte en tag ned i.

Deretter gikk Hanne til PC'n sin for å skrive navnene på gjestene som skulle inviteres. Hun bestemte seg for å bruke en font som kalles "1942 report". Så printet hun ut på grålilla Bazzill og kuttet opp strimler som hun plasserte på kortet. Dette syntes Hanne passet så godt at hun laget kalenderlapper i samme stilen. Og når hun nå var så godt i gang, skrev hun like godt tekst til tag'ene med det samme. Der kan gjestene lese litt om når og hvor og hva som skal skje.

Så brettet Hanne delen til venstre inn over de andre, og så kunne hun ordne forsiden. Hun printet tekst med samme font og kuttet til lapper som hun limte fast. Til slutt limte hun det vakreste fløyelsbånd du kan tenke deg over.

Og snipp, snapp, snute, så var de invitasjonene ute.

14 kommentarer:

Lim sa...

This is look like a nice invitacion to me.. I like the colours.
Hugs,
Lim.

Laila sa...

For et vakkert eventyr om Turid Hamar og invitasjonene hennes! :)
Godt å ha gode hjelpere på veien... Og resultatet ble jo en nydelig invitasjon,kjempefine farger sammen!
Ha en flott dag:)
Klem fra Laila

Marte sa...

Hei Hanne! :)

Jeg er her nå - bare vært litt i Halden på skolen.. Eksamensudyret nærmer seg med stormskritt, og det betyr at somleMarte begynner å få dårlig tid om hun skal rekke å bli ferdig utdannet førskolelærer til sommeren ;)

Så hyggelig å lese om ditt flotte invitasjonseventyr, kan tenke meg Turid Hamar blir fornøyd! Har hun kanskje søskenbarn på Gjøvik som får invitasjon?

Veldig koselig også å se bilder av dine barn og tantebarn. Det er da koselig med så mange rundt seg! :) Spesielt når de liker hva du driver med ;)

Ha en koselig dag.. Du kommer vel ikke tilfeldigvis nedover til stempelmessen i helgen?! :D Jeg har rom og masse tid til deg ;)

Sandra sa...

Vilka fina inbjudningskort. Snyggt när det är lite på och stilrent! Detta måste hon bli jättenöjd med!

Kram Sandra

Marte sa...

Selvom lidenskapen for stempel, kort og kos har vokst seg enorm i det siste - ville jeg nok heller reist til Madrid! Du får det nok fantastisk! Skal snikfotografere litt så du kan se,jeg ;)

Dette udyret som besøker oss burde vi klare å bekjempe.. Eller kanskje det er det som gjør med til perfeksjonist? Jeg liker ikke å gi fra meg noe før det er akkurat som jeg så for meg, selvom det noen ganger går fort unna.. Jeg velger å kalle udyret for Martes kvalitetssjekk.. :P Kanskje det hjelper hvis man ser positivt på det? Det pleier iallefall å hjelpe for det aller aller meste har jeg erfart..

Tusen takk for gode kompliment - det er så hyggelig å få en sånn tilbakemelding når jeg sutrer :P

Godklem fra meg

Heidi sa...

Hei vennen!
Dette var jo bare så flott Hanne. Også er det jo så gøy å lese her inne sånn som du skriver. Fabelaktig.
De invitasjonene ble kjempelekre både med fargene og det hele. Du er jo en tryllekunstner med papir du.
Også skal du på tur ser jeg - heldiggris. Men unner deg det veldig da. Og tenk hvor gøy det hadde vært om vi dro på den messa neste år og samtidig fikk treffe skjønne Marte - DET hadde vært noe det!

Ha en strålende solskinnsdag.

Stor klem fra Heidi

Marte sa...

Glemte jo helt å forhøre meg om hva slags superprinter du har, som printer på bazill?

Marte sa...

Jeg liker vedtakene dine, Hanne! :) Jeg gleder meg til dere kommer! (og - det er lov å komme før også... Det skal bli så fint med de nye putene i de nye utemøblene, noen må jo "vine" de inn!)

Jeg kjører forresten gjennom Steinkjer 2x hver sommer, på vei til Brønnøysund! :) Mon tro du har tid til en klem når vi drar oppover i juli?! :)

Velkommen skal dere være!

Velkommen skal dere være!

Gunilla/Nilla sa...

Oj vilka härligt stilrena inbjudningskort du har gjort. Gillar färgerna och att det är så lagom med dekorationer.
Ha en underbar dag
Kram/Gunilla

Bunny-Zoe's Blog sa...

Hi Hanne, I love the beautiful colour and the distressed ink looks fantastic. Hugs, Nikki x

Lene sa...

Det var ett fint eventyr:) Kjempe flott invitasjon og jeg likte den fonten utrolig godt! *surfe rundt for å finne den*

Ha en strålende dag videre:)

*klem*

Lise sa...

stilig! Mye rart man kan gjøre med litt bretting! ;-)

Turid sa...

Joda - invitasjonene er ute - det var en fryd å sende dem ut :) - og en fryd for de som fikk dem også .
En flott start på et stort jubileum :)

Tusen takk for hjelpa enda en gang Hanne - for ei med minst "ti tusen tommeltotter" er du et kreativt unikum som jeg setter stor pris på.

Kjempeklem fra Turid på Hamar

Lim sa...

Hanne,
Thank you so much for your kind words about my card.
Hugs,
Lim