fredag 18. april 2008

Bare ett til...

Før jeg tar helg, må jeg bare ta med enda et konfirmasjonskort, og så skal jeg gi meg med disse, jeg lover :) Skal nemlig vise dere en stilig detalj, som jeg er ørlite grann stolt over å ha kommet på selv. Først kan dere jo se på kortet (tar bare med forsiden denne gangen).

Samme motiv, samme papir, samme skisse som tidligere kort.


Men se litt nærmere på kanten. Dette må dere prøve. Litt omstendelig, men veldig morsomt. Jeg startet med å distresse kanten. Her brukte jeg "black soot". Så skrapet jeg opp papiret i flere omganger med Tim Holtz' "skrapehjul". Jeg snudde papiret og skrapet fra begge sider, og distresset en gang til. Jeg strøk og trykket blekkputa mot kanten til jeg hadde dekket alt som var hvitt på papiret. Så gjentok jeg skrapingen, og satt der med en kant som minnet om lær og fingre som minnet om en feier :) Deretter tok jeg en embossingpute og trykket mot kanten (og litt innpå papiret). Til slutt strødde jeg litt av Tim Holtz' Distress Powder (her brukte jeg walnut stain) på et ark og blandet det med litt sølv embossingpulver, og trykket kantene på papiret nedi. Det som skjedde da jeg behandlet det med varmepistolen, var at kanten ble helt hard, og at sølvet la seg som små stilige effekter her & der. Mengden sølv kan man jo styre litt selv, og dette er det kortet jeg brukte mest på.

Detalj fra et annet kort - prøvde å få med hvordan det ser ut fra siden.

Men nå er det fredagskveld - den beste kvelden i uka, spør du meg! Jeg er så heldig å ha de to yngste tantebarna mine på lån til i morra. Marie på 12 er både glad i og flink til å lage kort, så gjett hva jentene i huset skal kose seg med når de får Jakob på seks til sengs...?

Ha en finfin fredagskveld, alle sammen! Og til alle dere som aldri har lagt igjen en kommentar her før; se litt lenger ned!

8 kommentarer:

Bibbi sa...

Kult!!!!

Lim sa...

Hi,
This is beautiful.I would love to ask you something but I don't see your email address in the blog. Could you please contact me ?. This is my email address:
magnoliacards@yahoo.com
Thanks,
hugs,
Lim

Heidi sa...

Hei vennen!
Håper du har kost deg med tantebarna. Tenker de har kost seg iallefall - med en tante som deg!
Nydelig kort igjen dette Hanne, og de kantene ble jo bare så lekre da! Takk for en super ide.

Nattaklem fra Heidi

Bunny-Zoe's Blog sa...

Hi Hanne, This is so beautiful. Love all the detail. Have a great weekend, Hugs, Nikki x

elsi sa...

Hei, hei :)

Så mange lekre kort du har laget :) Stempelet med mannebeina er også et av mine favorittstempler til guttekonfirmanter :) Lekker detalj på kantene :)

Hilsen elsi

ANGELO sa...

Kjempekul detalj, Hanne! Du er skikkelig kreativ!! :)

Jeg glemte å skrive at det gutte-bordkortet har tagen festet med vanlige 3D-puter. Ikkeno' hokus pokus hos meg, nei!

Jeg sitter på jobben akkurat nå, og utenfor vinduet skinner sola fra skyfri himmel :) Dette blir en super helg!

Marte sa...

Søta!

Takk for hyggelig kommentar! I dag har våren virkelig kommet hit. Har vært så deilig, 15* og virkelig skjønt. Ronny og jeg dro til Drøbak og koste oss med marked på torvet og lunsj i solen. Å som jeg koste meg! Var innom flere kose-interiørbutikker.. Fant så mye herlig! :)

Så endel lekre puter jeg ønsker meg til utemøblene..

Jeg elsker våren! Har forresten funnet MASSE hvitveis, i morgen skal jeg ut å plukke!

God og varm vårklem fra meg

Jorunn sa...

Så stilig detalj Hanne!!
Den må prøves ut en gang. Har eit kort tile g må lage med dette stempelet så kanskje eg skal prøve på det.... ;o)

Herlige farger du har brukt også!!

klem,
jorunn