torsdag 10. april 2008

Et lite ønske om å kunne krympe landet

Dette blir kortet jeg skal bidra med til Martes lille hyggelige blogcandy. Hun ville det skulle være til en venn, og hun ville ha med litt godt humør.

Jeg har flere gode venner som bor aaaltfor langt unna, og som jeg gjerne skulle sett var litt nærmere. Dette landet vårt er da unødvendig langt? Hadde det ikke vært en god idé å krympe det litt? Jeg har prøvd - med krympeplast :)

Det største landet er et bilde jeg fant på nettet. Det samme bildet (i litt mindre versjon) ble printet ut på krympeplast :) Teksten er skrevet ut på bazzill, 'tenk' er kuttet på Silhouetten.


Dette var mitt aller første forsøk på å krympe såvel plast som land, og smertefritt gikk det ikke! Tre mislykkede forsøk måtte til, men med xtra service fra Turid Penelope og en hjelpende hånd fra Sivert Sønn gikk det til slutt bra. Sivert holdt landet fast på midten mens jeg varmet og glattet i både nord og sør.


Fortsettelse følger på innsiden, og her måtte jeg bruke begge sidene for å få plass til hele idéen min. Teksten ble først skrevet i WordArt og printet på bazzill - så skar jeg til kortet etterpå. Og her sitter vi da, i hver vår krukke full av kjærlighet mens vi holder fast i vennskapsbåndet som tross alt knytter oss sammen, uansett avstand... *sukk*


Noen ganger blir jeg helt svett av mine egne idéer... jeg så nemlig for meg at disse to krukkedamene måtte sitte sånn at de vender mot hverandre. Altså måtte jeg speilvende stempelet. Jeg skal spare dere for detaljene i alle forsøk... Det endte i hvert fall med at jeg stemplet forsiktig på vellum før jeg skyndtemegåstrykedet på akvarellpapir. Det ble et omriss til å male etter, og til slutt tegnet jeg stempelstrekene med tusj. Dette er nok det Gunilla ville kalt et "jädrans pilleri", og jeg skal aldri gjøre det igjen. Jeg lover! Men jeg mottar gjerne tips om smartere måter å gjøre det på!

Ha en finfin torsdagskveld, alle sammen! Inga og jeg skal ut og øvelseskjøre i det fine været!


12 kommentarer:

Marte sa...

For et fantastisk kort, Hanne! Du har gjort DEN jobben - og det vises jo på resultatet! Blir ikke mottaker gla' for dette, så vet ikke jeg.. Jeg ble iallefall i godt humør av innsatsen din!

Takk for at du tok deg tid - en time igjen til jeg trekker ut vinneren! :)

Godklem fra meg

Laila sa...

For en fantastisk flott idé,og nydelig gjennomført også!!! Vet at Word har speilvendt-verktøy, så det må da være mulig å scanne inn et motiv og snu det? Bare en tanke, har ikke prøvd... Klem fra Laila

Hanne sa...

Takk for trivelige kommentarer, jenter!!

Det første forsøket var stempling på vellum, for da tenkte jeg at hvis jeg la det "feil" veg i kopimaskinen, ville det bli riktig. Problemet var at akvarellpapiret var for tykt til at kopimaskinen ville vite av det, kanskje det gikk an å prøve med tynnere papir.

Heidi sa...

FANTASTISK!!!!!!!! Skjønner ikke hvor du får alle ideene fra jeg vennen - hodet mitt er jo helt lukket i forhold sukk! Jeg blir bare mer og mer imponert jeg over den fantasien din.
NYDELIG!!!!!

Klems

Bente sa...

Tusen takk for prisen!!! Så koselig!!!
Det siste kortet ditt var virkelig artig! Du er jammen ett oppkomme av fantasifulle og flotte ideer!!
Ha en flott kveld!

Snuppeline sa...

Jøsses.. jeg er mektig imponert både over din kreativitet og utholdenhet i forhold til speilvendingen. Ble et fantastisk varmt og fint kort og jeg sitter selv her med en veninne i andre enden av landet og skulle ønske jeg kunne krympe Norge litt jeg også.
Når det gjelder speilvending så har du noe som heter skyggestempel. Det er som et helt vanlig gummistempel men uten en eneste strek på. Du stempler opp stemplet OPPÅ skyggestemplet med relativt våt pute og deretter stempler du skyggestemplet på arket. Da ha du speilvendt trykk. Veldig enkelt.

Claudia sa...

wonderful hanne

Claudia sa...

my ghosh hanne.. i can not express with words how wonderful i think your work is! your hanglar creations are a piece of art.

i truly mean this!!!!

ANGELO sa...

Hei på deg. Som vanlig er det koselig å komme inn i bloggen din. Og her var det nok en flott kreasjon fra deg. Du er et oppkomme av flotte ideer altså. Skulle ønske jeg hadde den kreativiteten innimellom, jeg også!
Ha en super dag videre.
Klem fra meg.

Solveig sa...

Så mye flott du har laga!
Takk for titten!
Ha ei fin helg!

Lena sa...

WOW! Dette var et fantastisk flott kort, og hvilken ide! Det er tydelig at du er veldig kreativ. Mange flotte kort i bloggen din. Jeg legger en link til deg på sida mi. Håper det er i orden.
Ha en fortsatt fin helg:)

Kristine sa...

Dette kortet var jo bare så utrolig fint. Jeg er stum av beundring. Ikke var det bare lekkert utenpå, men inni var det jo også så gjennomført!!
Og bloggen din er jo stappet med inspirasjon!
Stempelklem fra Kristine