torsdag 1. desember 2011

The things we do for love


1. desember betyr at vi eeendelig kan starte nedtellinga til jul på skikkelig vis. Med adventskalender. Da Inga Datter tok fram sin aller beste "smelte-mamma-stemme" og spurte om ikke jeg kunne lage en liiiten kalender som hun kunne ha i Trondheim, kom 10cc ramlende inn i hodet mitt - og så ble det kalender til godjenta :)

Inga er veldig glad i melkehjerter. Plutselig slo det meg at det kanskje muligens var 24 hjerter i en sånn eske. Hmmm. Sivert Sønn viste seg fra sin beslutningsdyktige side; han ringte Freia for å spørre, og vennligheten selv kunne fortelle at 130 gram sjokolade ikke alltid fordeler seg på like mange hjerter, men at det vil være ganske omtrent 24. Hah! Supert! Og liiiitt kjedelig å få hele kalenderen servert ved første åpning. Dermed laget jeg noen skuffer under, som skal åpnes på adventssøndagene. Disse er altså laget av den mellomste størrelsen fyrstikkesker. Jeg festet en bit kartong i bakkant, sånn at eskene ikke skal forsvinne inn i kalenderen, limte på en bunnplate av papp og kledde hele sulamitten med Bazzill.


 

Hullene til skuffene laget jeg enkelt ved å sette fyrstikkeska på papiret, merke av og klippe ut. Den biten av mønsterarket som ble tatt vekk, satte jeg på fronten av eska - dermed ser det helhetlig og fint ut når skuffen er lukket.


Svært enkelt på innsida... 

...med en ekstra gave til julaften. Legg merke til forseglingen. Min datter har lurkikkertendenser, nemlig. Må være noe hun har fra farssida *hehe*

Kalenderen ble kjørt til Trondheim i går, der den fikk en svært varm og god mottakelse :)

The things we do for lo-o-ove, the things we do for love :)

9 kommentarer:

cecilie sa...

Wow! Dette må jo barte prøves, kanskje jeg skal lage en slik til min mamma siden hun alltid har laget kalender til meg =) Ble veldig innspirert av deg og din kreativitet her jeg sitter, kjempe flott kalender =)

Angella sa...

Du må være verdens søteste mamma... klart dette ble godt mottatt av Inga. Det er så kreativt og helt nydelig.Jeg lurer nå litt hva som er søndagsgavene;), bare litt nysgjerrig, og så lurer jeg innmari mye på hva sønnen fikk i kalendergave, men det viser du vel oss i morgen :))

God adventstid kjære Hanne-venn!
klem

Angella

Riet sa...

What a beautiful box Hanne.

Hugs Riet.xx

Heidi sa...

Heldige Inga ♥ fantatisk fin klender Hanne.

Klemmer fra Heidi

Inga sa...

Veldig,veldig fin ble den :-) Første sjokoladehjerte er fortært, og flaxloddene i helgeskuffa er skrapt. Det ble 30 kr i gevinst, hurra! Gleder meg til å åpne den resten av adventstida <3

Anonym sa...

Gurimalla noe så stilig, flott pyntet og helt unik satt sammen :)
Takk for så flott inspirasjon :)
Klem Lill

Junhild sa...

Hei!

Dette må være den mest kreative bloggen jeg har komt over til nå, helt utrolig mye fantastiskt du lager, jeg er helt imponert!

Ha en fin søndag videre.

Klem Junhild

Rulle sa...

Denne var bare helt utrolig, Hanne!!!
Fantastisk flott kalender!
Jeg ble også veldig inspirert av denne, så jeg har scrappet en steampunk-variant til kjæresten min. Han ble jammen gledelig overrasket over den - så morsomt! Du skal få se når jeg bare får lagt den ut :)
Klem, Marte

Gro Tollaksen sa...

Denne var kjempe fin :)
jeg legger meg til som føller.