fredag 12. september 2008

Sukkersött #7 ~ happy birthday

Til den sjuende uka i den sukkersøte utfordringsbloggen har Åshild laget en flotters skisse! Jeg brukte den til å lage et bursdagskort til Inga, som for ordens skyld er en navnesøster av dattera mi :) Jeg syntes denne skissa var helt perfekt til å la dette flotte mønsterpapiret fra norske Papirdesign få komme til sin rett. Dessuten var det litt greit å få lage et laaangt kort ;) Dette er 10x21 cm på strømpelesten.

The very talented Åshild has created this fabulous sketch for the seventh challenge at Sukkersött. I've used it to make a birthday card for Inga (a name sister of my daughter). I thought the sketch was just perfect to use this lovely pattern paper from Papirdesign, made in Norway :) The sentiment all over the paper says "happy birthday".
Samling i bånn; forholdsvis enkelt pyntet, med alt stæsjet samlet nederst. Primablomster med sølvrondell og halvperler samt en stilig kronecharm fra Penelope. Den lille tyllbiten på tag'en er tatt med fordi jubilinnen er temmelig nygift :)

All the decorating is gathered in the lower part of the card, quite simple done. Prima flowers with half pearls in a silver rondell and a beautiful crown charm from Penelope. I've put a little piece of tulle at the tag because the birthday girl got married this summer :) The tag is made of pattern paper, designed by Heidi Grace. The grungeboard heart is painted and embossed with some white and silver.
The back of the pattern paper, which is actually too thin for using as a tag. So I skretched the edges and then embossed them. Then the edges becomes hard, and the tag a bit more solid.

Dette trikset på kantene fant jeg en gang ut av nærmest ved et uhell, men det gjør altså en litt tynn tag litt mer solid; først raspe kantene, så dytte dem godt nedi embossingputa før man embosser med ønsket pulver. Kantene blir skikkelig harde, og det blir liksom litt mer hold i tag'en. I tillegg til at det blir stilige kanter :) Dette kortet har jeg fått bestilling på fra tanta til Inga; min gode venninne Inger. Både Inga og Inger har røttene sine i Flatanger, men ingen av dem bor der nå. Inger er den som har flytta lengst - helt til Tyskland (kjærligheten vettu) og jeg vil bare til slutt anbefale dere en titt innom hjemmesida hennes, den er virkelig verdt et studie! Slenger med litt reklame for utstillinga hun skal ha i Brühl om ikke lenge, skulle gjerne vært der!

This card is an order from Inga's aunt; my dear friend Inger, who now lives in Germany (love, you know...) I will highly recommend you a visit at her web site, and at the end I have a little tip for all of you that might have the chance to visit her exhibition in Brühl later this month :)

39 kommentarer:

Anne Kristine sa...

Så lekkert kort! Og nydelige farger og så stilig med den embossede kanten på tag'en . Takk for tips.
Nydelig pyntet som alltid...takk for masse inspirasjon og ønsker deg en flott helg.
klem fra Anne

inger sa...

NÄ BLI INGA GLAD !! Jeg ogsaa, selvfölgelig!! Kjempefint Hanne, du er en knupp!
God idee med tyllet!
Tusen takk !
Klem til deg, fra meg.

Anonym sa...

Nydelig kort, og så fint å embosse kantene på tagen! God helg!

Kim Piggott sa...

Spectacular card!
Love that paper and your detail is just exquisite. Great idea to strenghthen the tag I will remember that. That tulle is gorgeous.
Have a fabulous weekend.
kim x

Jennie sa...

So beautiful! Gorgeous details, but still lovely simplicity :)

neeta sa...

Helt nydelig kort, Hanne!;) Og den kronecharmen sammen med hjertet og tyllen var virkelig prikken over i'en;)

Så utrolig flotte bilder svigerinna di maler da!:)


God helg!!

Kathy sa...

You have made a gorgeous card with this sketch!! I keep looking at it and feel defeated!! Will have to keep thinking!! I love the colors that you have used and the embellishments are beautiful!! :)Kathy

Kathy sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hanne sa...

Tusen takk, Inger, det er så godt å høre at bestillersken ble fornøyd!

Og til alle dere andre; ikke rart om det hersker litt forvirring her ;) med Inga og Inger i alle retninger, men altså; denne Inger som bestilte dette kortet er en god venninne, som tilfeldigvis har en niese som heter Inga (som er den som skal få dette kortet).
Nå er jo Inger svigerinne også en god venninne, som har mange talenter - men male, det kan hun ikke :)

Hjelper det hvis begge Inger-utgavene er fra Flatanger, kanskje? *fnis* Jaja, whatever - god helg til dere alle!

CarolinesGlede sa...

åh, for et herlig kort du har tryllet frem her, Hanne!! :) Nydelige detaljer!! :)

Kristine sa...

Happy Fredag Hanne!
Solen skinner og det er helg!
Og igjen så har du laget et vidunderlig kort!
Kjempeflott papir, og pynten gjpr det jo bare til et toppers kort!
God helg vennen!
Jeg skal fjellgeite meg med nye sko i helgen;)
Klem fra mig;)

Snuppeline sa...

Nydelig Hanne. Fine detaljer!
Ha en flott helg!

Bente sa...

Sukk..sukk.. og dobbelt sukk!!! Nyyydelig! Ha en flott helg!

Karin sa...

Hi Hanne,

I love this card, even when it doesn't has a stamp on it.
Great embellishments and flowers.

Have a great weekend,
xoxo karin

Maya sa...

Nyyydelig kort,Hanne!
Lekkert papir,og nydelig pynt!
Og den håndskriften din er til å "dø" for!!

Riktig god helg til deg :)
Klem fra Maya

VyanMica sa...

Super super super nydelig. Er helt stum av beundring <3 For et vakkert kort du har laget. nyyyydelig fargesammensetning og nydelig oppsett. Jeg slet skikkelig denne gangen, så det er så gøy å se hva dere andre har fått til. Jeg er imponert over det jeg ser :D
Håper du får en kjempefin helg :O) Er forresten veldig misunnelig på den lamineringsmaskina di. Vet ka jeg skal ha neste gang sambo skal på biltema :D hoho
sukkerklemmm vyanmica

Bunny-Zoe's Blog sa...

Gorgeous card Hanne, so much great detail. Hugs Nikki X

Stempelchaotin sa...

Wow wow wow wow wow wow wow you are a really great artist. Love the idea, the colors, the design. AMAZING !!!!

Have a great weekend my friend. Hugs.

Pia sa...

Så flot kort, enkelt men alligevel med mange smukke detaljer og dejlige farver. Du må have en god weekend

Lim sa...

WOW my friend, this card is beautiful!! Gorgeous!! She will love it!!
The paper is perfect and all the details adorable!
Love,
LIM

Debbie sa...

Stunning card Hanne, so elegant, I love the papers and beautiful embellishments. Debbie x

Marte sa...

Haha. Jeg ble også forvirret av Ingaene og Inger og alt.. Men etter å ha lest kommentarene, så ble ting litt mindre surrete i denne toppen ;)

Tusen takk for koselig kommentar på kortet mitt, Hanne. Du er så god!

Selvom det allerede er nevnt, må jeg kommentere tagen din. Så lekker! Den må med i inspirasjonsboken! :) Ha en super dag kjære deg, vi snakkes! :)

Godklem til deg

Eli Kristin sa...

Knallfint kort Hanne, så flotte detaljer og kombinasjoner. "Berre lekkert" ;) Det tipset om kantene var smart også, har aldri embosset før men tror jeg har både pute og pulver... jaja! Må prøves en dag, tusen takk for tipset!

PS - så kommentaren din hos Rita om bilder og link. Dersom du flytter bildene (om du kan html-koder) i *rediger html*-fanen, kan du flytte dem hvordan du vil. Dersom du flytter dem rundt i *skriv*-fanen bryter du linken.. Og dersom du skriver inn tekst i *rediger html*-fanen i feltet for alt"tekst her", så vil den teksten vises i bloggen når du holder peker over bildet. Det var litt sånn info Rita fikk av meg, he-he! ;) God helg til deg & dine, Hanne!

Solveig sa...

Hei Hanne!

Nydelig kort!
Må nok prøve denne ukas utfordring også :)
Den boka med PB musene på var stilig!

Så godt at posten var rask da! :)
Ha ei fin helg!

Diane.W. sa...

A very beautiful card :o)x

Dawn sa...

Hi Hanne
I love this shape and the paper is such a beautiful colour, love the tulle you have used. It's a lovely card for Inga.

Have a lovely evening!

Dawn
x

Åshild Ruud sa...

Helt nydelig, Hanne! Så enkelt og SÅ elegant!

God klem

oheidia sa...

Kortet ditt er kjempefint og det kommer garantert til å falle i smak - ingen tvil om det gitt!

Takk for lang hilsen på bloggen min! Veldig koselig. Håper det går bra med datteren din i USA. Det er ganske langt hjemmefra - men heldigvis har man internett og telefon!

I dag har sønnen min hatt bursdag sammen med en klassekamerat på Giga gøy, det er natt nå og vi kom hjem for en time siden fra noen venner. Blir godt og legge seg og i morgen blir det en veldig slapp dag kjenner jeg. Meldt bra vær så den slappe dagen kan jeg kanskje ta på terassen blant annet! Nyte de siste varme solstrålene!

Nattaklem :=)

alina sa...

Your card is just perfect, Hanne, I use to say that it's too beautiful for words! I wil try it myself, thanks for the inspiration!
hugs, Alina

Marte sa...

Hei igjen vennen, jeg trenger hjelp til et "blogg-problem". Hvordan får jeg blogglisten min som du har den? Dvs. at de siste oppdaterte kommer øverst? Jeg leter og leter...

LINANNA DESIGNS sa...

This is a lovely sketch and lovely card. Hugs Linda x

Angella sa...

Hei du...
Skal prøve å være litt seriøs denne gangen.

Det er alltid så flott å stikke innom bloggen din Hanne. kortene dine har alltid en historie som det er fint å få med seg. Det gir kortet en mening, og det er det ikke alle som gjør. Inkludert meg selv... mulig jeg må lære litt av deg der. Du gir mye av deg selv, deler gleder og sorger med leserne dine, åpen og ærlig. Ikke rart 31 personer har lagt igjen en kommentar ved dette innlegget før meg. Takk for alt du deler med oss...

Noe annet: Som andre trøndere er jeg utrolig glad i fotball. Spilte selv helt til i fjor. Etter mange småskader opp igjennom årene, valgte jeg å slutte da jeg pådro meg ribbeinsbrudd og hjernerystelse... Måtte innse at jeg begynte å bli for gammel. Nå er det bare Innebandy...hehe:) Det er klart jeg så at sønnen din hadde på seg Real Madrid trøye. Jeg skrev nemelig et helt kapitell om Real Madrid som forfatter av lærebok i spansk for ungdomstrinnet (Amigos, Gyldendal). Har ikke vært der selv, men det står på reiselista. Du kan spørre han om han kjenner til fotballspilleren Riquelme... ;)

Ha en fin uke... Jeg kommer alltid tilbake til deg.

klem
Angella Riquelme

Gunhild sa...

Virkelig nyyydelig kort du har laget!! Jeg har sittet og jobbet med denne lekre skissen selv i dag :)

Og du, takk for tipset angående å få harde kanter på tag'er!

Ha en fin uke!
Klem fra Gunhild

Marte sa...

Heihei du herlige Trønder. Du får meg til å le, og jeg følte meg faktisk god på din nydelige dialekt etter å ha lest innlegget ditt (både 1 og 2 ganger :P).

Ha en super kveld videre, jeg tenker på deg ;)

elsi67 sa...

Hei :)

Fy søren så mye lekkert du lager!! Flotte farger og lekre detaljer :)

Takk for koselig hilsen i bloggen min! Og lykke til med kurs på Penelope :)

Anonym sa...

wow Hanne, you are so wonderful artist, it's fantastic.
Sorry for not being here so long.

Gunilla/Nilla sa...

Hallo på dig vännen!

Det var ett läckert kort du har gjort. Vilka fräcka detaljer och snygga färgkombinationer.
Har kikat lite på den där skissen. Tycker den är så fin. Men jag tror inte jag kan få till ngt så fint som du gjort.

Här skiner solen ännu en dag och då är det härligt med höst.

Hoppas att du får en härlig vecka. Stor kram till dig vännen från mig
/Gunilla

Joanna sa...

Gubba for et fortryllende kort:) Stilen er ren og vakker og papirene bare utrolig delikate. Smart løsning på tag'en, den skal jeg merke meg godt;)
Ha en kjempeflott uke.


Klem fra Joanna

Deb sa...

This is so pretty, love the center of the flowers and the tiara!!