fredag 2. mai 2008

Back again!

Hola! Hei! Hello!

Tilbake fra Madrid, og sånn delvis akklimatisert. Borte bra, men hjemme best? Jeg vet sannelig ikke etter denne turen. Vi hadde noen fantastiske dager i den spanske hovedstaden; en by jeg falt totalt og fullstendig pladask for. Blide og hyggelige mennesker, en døgnrytme etter mitt hjerte og massevis å oppleve. Vi rakk bare en brøkdel, og dette er bare et gløtt av noe av det jeg satte mest pris på disse dagene.

Back from Madrid, after some fantastic days in a city I loved from the first minute. Gentle and friendly people, a diuarnal rhythm I'm made for and lots of stuff to experience. These pictures are just some of the things I really appreciated during these marvellous days.
Utsikten fra balkongen på hotellrommet - til selve sentrumshjertet i byen; Puerta del Sol.
The view from our balcony, to Puerta del Sol, the heart of the city.

Goya-utstillingen på Pradomuséet var fantastisk, og gjorde sterkt inntrykk.
The exhibition with Goya at the Prado museum was fantastic, and made a deep impression.

Alle de hyggelige gatene og smugene, som gjorde at vi gikk og gikk og gikk, overalt hvor vi skulle.
All the nice streets and lanes. We walked and walked and walked...


Jernbanestasjonen Estación de Atocha, med en gigantisk palmehage midt inni! Med fugleliv...
Estación de Atocha - with an gigantic palm court inside! With birds...

.... and turtles.


De vanvittig flotte gateskiltene som hang på hvert eneste gatehjørne.

The gorgeus street plates.

Og alle de fantastiske bygningene. Tror dere ikke det ville blitt litt schwung over landbruket her hjemme hvis departementet holdt til i en bygning som dette??!
All the stunning buildings, like this one for the Ministry of Agriculture!

Og så må jeg jo nevne flamencoteatret vi var på. Det var ikke lov å ta bilder der, men de sitter til gjengjeld godt spikret i hodet! Vi fikk en eventyrlig opplevelse på Casa Patas, der to dansere, tre sangere og to gitarister ga oss en forestilling som var rå og sterk og flott. Ikke noen kommersiell turistversjon, akkurat. Vi skjønte ikke et eneste ord, og likevel forsto vi alt.

Finally I have to mention the flamenco theatre. We had an experience of life at Casa Patas, far away from the commercial tourist performance. We didn't understand a single word, and yet we got it all clear, because the dancers and the singers and the musicians were so cabable of passing it on to us with their acting.

I will go back to Madrid. Definitely.

5 kommentarer:

Marte sa...

Kjære kjære Hanne!

VELKOMMEN HJEM! Så hyggelig at du har hatt en fantastisk tur, det var deg vel unt! Er glad for at du er hjemme, like hel og fin - har savnet deg her :)

Godnatt til deg. Suss.

Kristine sa...

Åååå Hanne! Jeg sitter nesten her og sipper! Jeg savner den byen så utrolig mye!!Buhuuu.... Så flotte bilder du har tatt! Jeg tok bilder av masse av disse gatskiltene - de er jo helt utrolig flotte. Spesielt i alle smågatene bak Sol! Så glad du likte Calle de Fuencarral! For en herlig gate, spesielt sidegatene da! Var du på den plazaen i Chueca? Rett ved metroutgangen! Der var det så koselig. Jeg savner visst alt jeg! Jeg studerte der i 2005(ett semester)! Madrid er en undervurdert storby. "Alle" drar til Paris og London, men Madrid er MYE bedre(helt objektivtsett asså).
Jeg har bodd i London også ;)
Nei nå må jeg lalle litt Hanne! Ha en super helg. Snakkes;)
Kristine

Lim sa...

Dear Hanne,
Welcome back!!!. I'm so happy to see that you liked Madrid. I love it too ;))
Your pictures are great. And the description is awesome, you really enjoy the trip!!! :))
Bienvenida!!!
Hugs. Lim

Laila sa...

Velkommen hjem igjen,Hanne :)
Fine bilder du har tatt...har ikke vært i Spania enda,men det må jeg kanskje gjøre noe med...?!Det frister jo etter sånne bilder og kommentarer!!!

Klem fra Laila

Heidi sa...

God å ha deg tilbake kjæreste hannemor-du har jammen vært savnet altså.
Og takk for titten på nydelige feriebilder. Nå kan jeg nesten ikke vente til vi selv skal på ferietur.Bare synd at det er noen mnd til ennå da. Men kan ikke klage for akkurat nå skinner sola vakkert i Bergen by og jeg har huset fullt av vidunderlige slektninger fra nordnorge.

Klem fra Heidi