torsdag 27. oktober 2011

Kalenderhusbygging

 

Noen vil kanskje huske adventskalenderhuset jeg lagde til fjorårets desemberutgave av Ett Trykk. Noen husker også at jeg lovte å legge ut steg-for-steg-bilder her i bloggen. Jeg fikk aldri gjort det, og det er bare å beklage, men heldigvis er det noen som har minnet meg på det. Så nå har jeg lagt tekst på alle bildene, i håp om at det skal være til hjelp for den som har lyst å prøve. Husbyggingen ligger nå som lysbildevisning øverst her, og klikker du der kommer du inn i det fotoalbumet der hele sulamitten ligger i rekkefølge.
Dette er ingen voldsomt gjennomtenkt bruksanvisning. Jeg tok bilder mens jeg holdt på, rett og slett, så enkelte steder vil du kanskje savne en detalj eller tre. Men jeg mener likevel at du skal klare å bygge hus ved hjelp av bildene og teksten. Dette ikke er vanskelig, selv om det kan se litt plundrete ut ved første øyekast. Jeg lover. Jeg lover også at jeg skal svare på spørsmål som måtte dukke opp. Da samler vi både spørsmål og svar i dette innlegget, det kan jo hende flere lurer på det samme ;)

For å bygge dette huset trenger du:
  • 38 små fyrstikkesker. Tøm 22 av dem for fyrstikker.
  • 13 kartonger (Bazill e.l.); 4 til taket og 7 til huset (4 inni og 3 utenpå). Dessuten 2 til å fore vinduene med (disse to glippet ut i materiallista i Ett Trykk.
  • 3 mønsterark med mønster på begge sider.
  • ca. 30 magneter, lim og tape i lange baner, pynt av hjertens lyst.
Jeg anbefaler deg å blafre gjennom noen bilder i slengen, sånn at du kanskje får en bedre forståelse for delprosessene. Bilde 1-4 handler om reisverksbyggingen , 8-16 om skjæring av ytterveggene, 20-25 om monteringen av disse. 26-32 dreier seg om romdelingen og taket. Alle disse små seriene er det altså lurt å se gjennom helhetlig.

Veldig masse lykke til, og husk å spørre hvis du står fast. Dersom du lager en slik kalender, vil jeg sette umåtelig stor pris på om du legger en link til den i dette innlegget også, til glede og inspirasjon :)

13 kommentarer:

Heidi sa...

Kjæreste Hannevennen
Tusen takk for en FANTASTISK oppskrift på dette utrolige eventyret av et hus. Det spørs nok om jeg noen gang klarer å bygge ett, men man skal aldri si aldri. FOR en jobb du har hatt med både forklaring og bygging. Men du er jo bare så utrolig flink og kreativ så det kom jo ikke som noen bombe da at det var du som klarte noe slikt. FLINKA!!!!!

Hjerteklemmer fra Heidi

Kathy sa...

WOW that is absolutely gorgeous Hanne!!! What a work of art!! Thanks so much for sharing the process of how you made it!! I want one now!! So beautiful :)Kathy

Ida Ellingsen sa...

For ett nydelig kalenderhus! Dette er jo både praktisk til bruk og fint som pynt i huset :) Takk for at du deler med oss andre scrappere :) Skjønner jeg må ut å kjøpe fyrstikkesker, magneter og diverse for dette må jeg bare prøve meg på, så får vi bare se hvordan resultatet blir ;) Mvh Ida

Riet sa...

So gorgeous Hanne.

Hugs Riet.xx

Bjørg Agnes sa...

Så flott at du endelig la ut oppskriften :D Har klart å få sammen råbygget med fyrstikkeskene, men der stoppet det opp. Spørs om det ikke blir litt hobbyaktiviteter i kveld! :)

maya sa...

wowww så lekker, så den i fjor og hadde veldig lyst til å prøve, men ble bare med tanken, kan hende jeg får begynt i år:) tusen takk for en flott beskrivelse

klem maya

Anonym sa...

Jeg havnet her via bloggen til Camilla Bakke, hun hadde lagd et hus med oppskrift fra deg, og da måtte jeg jo bare inn og titte. For et puslespill!!!! Jeg sitter her og er så mektig imponert at du aner ikke. Fikk skikkelig lyst til å prøve meg på en sånn kalender, og "oppskriften" din så veldig lettfattelig ut!! Helt fantastisk!! Også digger jeg postbudet ditt som sprer julepost over hele gavlen!!!

Catharina Norberg Skjørvold sa...

Et spørsmål:
Magnetene som sitter på utsiden av vinduer/dører, er de limt fast eller tas de av når luken skal åpnes?

Hanne sa...

Catharina;
magnetene på utsiden er limt fast til metallblomster eller papirbiter - altså åpnemekanismen på vinduene. Den andre magnetdelen er limt fast på innsida, så vinduet kan åpnes og lukkes uten å ta bort magneten.

Det er viktig at du bare limer fast den ene halvdelen av magneten på innsida - altså halve sirkelen - for at magnetene skal feste seg sammen. Se litt på bildene av åpne vinduer, så er det kanskje lettere å forstå. Bilde 34 og 35 handler også om dette.

Litt vanskelig å forklare dette, så du må bare fortsette å spørre hvis det ikke ble greit, vi gir oss ikke før du vet hva du skal gjøre ;)
Hvis du ser på

Catharina Norberg Skjørvold sa...

Må visst ha det inn med teskje her, jeg...
Har du limt de som sitter på utsiden fast der i selve vinduet i tillegg til blomst/pappbit?

Hanne sa...

Ja, nå skjønte jeg hva du mente... ja, magnetene på utsida er limt fast i selve vinduet, ja. Også her er bare den ene halvdelen av sirkelen limt fast. Du ser det godt i innlegget "Et hus med 24 hjerterom", der det er bilde av noen åpne luker. På det bildet med kjevle inni vises det ganske greit.

Catharina Norberg Skjørvold sa...

ENDELIG ferdig med mitt hus... Trodde du overdrev da du sa det var en del pirk, men neida, det er MASSE pirk...
Kjenner en stor lettelse over å endelig være ferdig med det...

Her er direkteadressa til mitt hus:
http://fruskjorvold.blogspot.com/2011/11/adventskalender.html

Håper jeg har fått til linkinga... (Jeg kan ikke HTML-koding...)

Anonym sa...

Det var faktisk ikke så vanskelig å lage dette huset som jeg trodde på forhånd, det var bare litt tidkrevende. Jeg rakk ikke å prøve meg på huset i fjor, men i år fant jeg litt tid.

http://mypapermill.com/2012/12/03/adventskalender/