tirsdag 10. februar 2009

{noe på hjertet} just want you to know...

... eller kanskje jeg skulle si "noe i magen". I hvert fall har jeg nå fått vite at jeg lider av noe ved navn Irritable Bowel Syndrome. Irritabel tykktarm, på godt norsk. Detaljene skal jeg spare dere for, men jeg er så lettet over å ha fått et navn på det jeg har vært plaget av så lenge. Det er både vondt og plagsomt når det kjennes ut som om noen har deltidsjobb med å sitte og pumpe opp magen, med det resultat at den ser ut som en ballong i sjuende måned.

Én ting var å få et navn og ikke minst en kur for dette, men minst like viktig var det å få plassert mismotet mitt her. For da jeg endelig gikk jeg til legen med dette (ny fastlege, halleluja, for en mann) så lurte han også på om jeg har vært nedstemt og tiltaksløs i det siste? Og jeg begynte nesten å grine, vettu, for det gjør man jo gjerne i møte med noen som bare forstår, og som setter de riktige ordene på det man sliter med.
Hvorfor jeg skriver om dette i bloggen, er fordi jeg gjerne vil forklare hvorfor jeg har vært - og delvis er - så dårlig til å besøke andre, skrive og svare på e-poster. Det er jo tross alt ting jeg gjerne vil bruke tid på, men så klarer jeg det ikke likevel. Jeg kan f.eks. tenke at "i kveld skal jeg kose meg med en bloggerunde". Det ender med at jeg besøker tre, og så orker jeg ikke mer. Jeg har et antall e-poster jeg så gjerne ville ha skrevet. Jeg setter meg ned, skriver fem setninger - og så orker jeg ikke likevel. Jeg kan starte dagen med noe jeg skal få gjort. Jeg krymper stadig listen over det jeg mener er realistiske mål, og likevel klarer jeg ikke å få gjort mer enn en tredjedel, fordi jeg bruker så vanvittig og usannsynlig lang tid på alt. Det sier seg selv at sirkelen av mismot og dårlig samvittighet og slike ulumskheter raskt blir av den vonde sorten.
Jeg kunne ha skrevet mye om dette, men det som er viktig for meg er at dere skal vite at jeg ikke plutselig har blitt veldig arrogant eller noe i den dur. Jeg har det heller ikke så himla travelt. Jeg har bare ikke energi nok til å få gjort det jeg gjerne vil. Dere får bare ha tålmodighet med meg en stund, jeg regner med at energien vender tilbake i takt med at diett pluss pluss begynner å virke. I mellomtiden må jeg bare skrelle ned gjøremålene mine til et minimum. Dessverre kan ikke bloggerunder være en del av dem, men det at jeg ikke stikker innom dere på en stund, betyr ikke at jeg ikke bryr meg om dere. For det gjør jeg.
I have now found out that I suffer from something called Irritable Bowel Syndrome. I should save you for the details, but I am so relieved to now have a name for what's been bothering me for so long. It is painful when it feels as if someone has a part-time job to pump up the stomach, to make it look like a balloon. Now I have a name and a cure for this, but when my doctor also was wondering if I had been rejected and without effort lately, I almost started to cry, y'know, because it's just so nice when someone just understand and put the right words for what you are struggling with. Why I write about this in the blog, is because I would like to explain why I have been - and still am - so bad to visit other bloggers, write and reply to e-mails. Even if I want to spend time with it, I'm not able to do it.
I could have written much about this, but what is important for me, is that you should know that I do not have become very arrogant. I am not very busy either. I just haven't got enough energy to get done what I would like to. So I just want you to have a bit patience with me for a while, I expect that the energy coming back as the diet starts to have effect. In the meantime, I have to peel down my doings to a minimum. Unfortunately, these doings cannot include blog visiting. That doesn't mean that I do not care about you. Because I do. b

26 kommentarer:

Hildegunn sa...

Sender over en stor klem til deg. Skjønner godt at du ikke orker så mye, og det er godt å få et navn på det som kroppen din strever med.Jeg er imponert over at du orker å lage så mye flott selv om du er i dårlig form. Håper virkelig at du kommer deg når du nå begynner å ta noen forhåndregler i forhold til maten du skal spise.

Ønsker deg riktig god bedring!

*klem*

Gill sa...

Oh Hanne, you sweet darling, sorry that you have not been well for so long, but glad you may now get some help and some relief
Don't worry about us, all your blogging friends, we are still here and will still be here when you feel better
Sending you a great big hug
lv Gill x

Kim Piggott sa...

Oh sweet Hanne no one feels any critisium towards you. You always are such a kind lovely lady when writing on your blog and that certainly shines through your creations. You have absolutely nothing to be sorry about. We all do what we can and the most important thing is that you are able to share your beautiful talent and inspiration with the world not how many people you leave comments to. So please do not give it another thought. We all love your wonderful creations so please stop worrying. You have nothing to apologise for.
Big hugs and take great care of yourself and most of all enjoy art!
hugs
kim x
ps I too have IBS so I have intimate knowledge of every toilet at 20 paces where ever I am! You will get better at managing it I promise you they have some great medicine out there the most important thing is to not get stressed.x

Kirsten sa...

Hei kjære Hanne-vennen...
Jeg sender over noen gode, varme klemmer!! Så godt at du endelig har fått en diagnose! Det viktigste av alt er at du tar vare på deg selv nå. Selv om jeg ikke kjenner deg på andre måter enn via bloggingen, så vet jeg at du er en fantastisk person. Du skal slettes ikke ha dårlig samvittighet for noe som helst! Jeg er veldig, veeldig, veeeeldig glad for at du viser oss alle de fantastisk nyyyydelige kunstverkene dine - som jeg aldri får nok av!
Jeg håper du får orden på magen din snart, slik at du kan holde på med akkurat det du har lyst til! Det fortjener du! I mellomtida ønsker jeg deg riktig god bedring, kjære Hanne.

Mange gode klemmer til deg fra meg.

Camilla sa...

Kära Hanne!
Du får inte ha dåligt samvete för att du inte orkar att göra vissa saker.
Och absolut inte med korthobbyn.
Du behöver vila släppa taget om allt, och bara läka.
Din kropp säger stopp.
Du måste nu lyssna på dig själv, och ta en dag i taget.
Du har fullt upp med dig själv gumman.
Vi väntar så gärna här på dig.
Du är med oss hela tiden:)
Vi tar varandra i händerna och sätter oss ned och beundrar dina alster.
En STOR kram till dig från mig, och Hanne du får känna dig så här.
Du får vara ledsen, Ta hand om dig och vi finns kvar här för dig...
KRAM Camilla

Marte sa...

Ta vare på deg selv,kjære venn! Legg fra deg den dårlige samvittigheten. Bloggverden er full av jenter som byr seg om deg - og forstår! Ta den tiden du trenger til å komme deg litt ovenpå og kose deg med akkurat det du vil. Nok en gang, ta vare på deg selv. Jeg tenker på deg!

Gode klemmer med varme er sendt til deg, med ønske om en god bedring!

Anonym sa...

Hei Hanne!

Æ har aldri oppplevd deg som arrogant, så det skal du ikke bekymre dæ for. Du e alltid blid og hyggelig når æ møte dæ på Penelope. Alltid trivelig å handle med dæ (forresten det e alltid hyggelig å handle på Penelope ha ha ha....). Ellers så skjønner æ dæ veldig godt, vet en del om dette å ikke ha overskudd og energi (sliter selv med søvnapne). Bra at du nå har fått en diagnose og en "kur". God bedring og stell godt med dæ sjøl.

kristin

Gunilla/Nilla sa...

Inget vidare att du inte varit OK! Hoppas att du kan få hjälp med dina problem och då få känna dig lite bättre.

Ta hand om dig och lyssna på din kropp.

Stor kram från mig till dig/Gunilla

alina sa...

Hello Hanne, I am so sorry to read this! I wish you health and I hope that you have the good treatment!
I come on your blog because I really like what you make and I enjoy every moment here! When I have time I leave you a comment, without expecting anything back.
Take good care of you, I hope to read soon that you've got the good medication and that you feel better!
Very many hugs,
Alina

Lim sa...

My Dear Friend,
Your health is the first. Take care and don;t worry because I'm sure we ALL be here when you are back with energy and time to chat.. You are an incredible person and as you can see we ALL love you so much.

Take care my friend. Take your time and write when you can and wish, no pressure..

Love,

LIM

Anonym sa...

oh Hanne I don't know what to say. I'm so sorry for you and I wish that it will get better within short. Take the time you need. And remember, it's only the internet, not the real life.
Thinking of you, all the best wishes.

~Denise Lynn~ sa...

Hi Hanne, sorry to hear that you have been ill. It's wonderful news though that you are on your way to recovery thanks to a good diagnosis. My brother has that same illness and suffered for years before finally getting help. With diet changes, he is almost 100% now. Get some much needed rest. :) Hugs!

Love your cute Hanglars, they are very fun. :)

Rita sa...

Kjære deg, tenke på oss når du sliter med det du sliter med. Sier en del om deg det!
Vi er glade når du er glad, og omvendt. Så nå skal du bli frisk og rask, det er det viktigste for oss!
God bedring, Hannemor.
Stor god bedringsklem fra Florø.

Lene Aase sa...

Så bra at du har funnet ut hva det er og ikke minst fått et navn på det. Vet alt om å gå rundt å ikke få svar på ting, er ikke noe kjekt. Håper du blir bedre fort!!! Ønsker deg riktig god bedring.

God klem fra Lene:)

Kristine sa...

Hei på deg vennen;)
Ville bare si at du ikke må tenke på "oss andre"! Ta den tid du trenger til å bli frisk igjen! Og bruk det du har av energi på deg selv. Kortlaging og blogging har ikke ondt av å få en liten pause.
Er såååå glad i deg, og håper det snart går bedre!
Stooore klemmer fra mig;)

CarolinesGlede sa...

En god klem til deg Hanne!

Marianne sa...

Så fantastisk flott at du har funnet en lege som forstår, og som tar deg på alvor!! Det har alt å si.(Har litt erfaring ja).
Ta det med ro, og bruk tid til å ta vare på deg selv!
Masse god bedring fra Marianne:)

Torill sa...

Kjære Hanne vennen!!!
Føler virkelig med deg! Håper energien kommer igjen snart, og vit at jeg vet hvordan det er!
Ønsker deg alt godt!!
klem klem

Lia sa...

Dear Hanne,
I want to wish you all the best , I hope that you feel you every day a little bit better.
Hugs Lia

SnoFlak sa...

Hanne, I hope you are soon feeling better. It's no fun being "under the weather"! Do what you need to do to get yourself better! We'll all still be lurking around when you are ready to return to us!

*hugs* & well wishes!!

Cindy

Dawn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Dawn sa...

Aww Hanne I am so sorry to hear about your health issues - you are a wonderful talented lady so just take care of your health and get well again. We will all still be here when you are ready to stop on by!

Heaps of hugs
Dawn
xxx

Laila sa...

Må si meg enig med alle kommentarene du har fått her... ta vare på deg selv,så får blogginga vente på deg til du kommer deg til hektene igjen... godt at du har fått en fastlege som forstår og virkelig lytter til deg!
God bedring, Hanne :)

MarieL sa...

Hanne,
as you can see, everybody understand. I am so happy for you that you finally know what the problem is. My sister also has IBS and managing your diet will help you.
I am waiting for you to feel better and look forward to seeing your beautiful creations.

Hege-Annie Simonsen sa...

Uffda!... Godt å få satt navn på det da, sånn at du kan ta vare på deg selv ut fra det!.. Vi trenger absolutt flere forståelsesfulle fastleger som virkelig bryr seg om pasientene sine!!! Klemmer til deg! :)

Tina sa...

OMG sweetie you poor thing, i understand totally, i have two diseases that make me so tired and i am always apologising for not visiting... you have to take care of your self and put every thing else to one side, you and your health is so much more important... sweetie i do feel for you.. it is so hard with this disease, but you will hopefully soon be back to full health and we will see more of your stunning creations.. thinking of you... Big Crafty Hugs Tina xx